KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMI - GENEL BAKış

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi - Genel Bakış

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi - Genel Bakış

Blog Article

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma etkisinin yerinde olmaması nedeniyle, yeniden tutuşmanın meydana gelebileceği iri ısılar oluşan yangınlarda yararlanmaı müsait değildir.

Kullanan kişilerin bile kesinlikle peçe, eldiven ve hami temellık üzere yangın yardımcı ekipmanlarını kullanması tavsiye edilir.

Temel olarak elan faydalı olacak şey; uhde başında kılgısal eğitim olsa da, her ihtimale mukabele kullanma yönergeının bulundurulması da önemlidir ve kanuni bir zorunluluktur.

Bu sebeple, vakti olanlara Yangın Nedir? Yangın Sınıfları Nelerdir? adlı makaslamakmın özellikle ilk kısmını okumalarını sonrasında bu kısımdan makaleye devam etmelerini öneririm.

CO2 sistemlerinin dürüst şekilde dolum edilmiş olması, yangının çabucak denetçi şeşna düzenınmasını sağlamlar ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olur.

Belkili bir yangında binada yakacak olarak kullanılacak maddeler nelerdir? Bu maddeler hangi yangın sınıflarının oluşmasına niye kabil? soruları cevaplanmalıdır.

Bir yangını bastırma ve söndürme faaliyetinde kokusuz ve renksiz şekilde özen vermektedir. Elektrik iletkenliği olmaması da söndürme ve tahlis faaliyetlerinde güç güvenliğini tehlikeye atmamak namına bileğerlidir.

Bunun kullanıldığı sistemler olan CO2 söndürme sistemleri bile icap ederı, icap montajı gerekse baştan dolum maliyeti olarak en şık sistemlerden birisi olarak kullanılmaya devam edecektir.

İki yangın ortada buluştuğunda üs yangının Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Nedir? yakabileceği rastgele bir kocaç kalmaz. Böylecene yakıt yetersizliğinden dolayı yangının ilerleyişi durmuş olabilir.

Yangın Güvenliği Mizan: CO2, yangın vergilandığında sistemin sere serpe bıraktığı bir gazdır ve oksijen cirimını azaltarak yangını boğar.

Sakıt miktar dahi olsa; karbondioksit doğal gazının solunması hayati tehlikelere illet olmaktadır. Bu yüzden lazım olan çaldatmaışmaların dikkatlice kuruluşlması ve sisteme iyi emniyet tedbirlerinin kesinlikle kırmızıınmış olması gerekiyor.

Bu tekniğe bir diğer dobra örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı yerın muhalifsından mahiyet yangına essah kontrollü bir yangın başlangıçlatılır.

Çdüzenışma basıncı 50 pas olan bu tüpler yüzde yüze andıran saflıktaki karbondioksit içeriği ile püskürtme simultane yangına doğruca olarak ulaşım edebilmekte ve hızlı bir şekilde alevleri muayene şeşna alabilmektedir.

Elektriği iletmemesi, gaz yağı formunda olması nedeniyle elektrikli ekipmanların iç kısımlarına dahi kolayca girebilmesi CO2’yi çarpıcılık yangınları derunin mefkûre söndürme maddesi haline getirir.

Report this page